Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Wietexperiment met overheidswiet - Teler Project-C wint rechtzaak en overweegt schadeclaim

Teler Project C wint rechtzaak, schadeclaim?

Project C, een mogelijke deelnemer aan het wietexperiment, is ten onrechte afgewezen door de Ministers van Volksgezondheid en Justitie en Veiligheid, zo bepaalde de bestuursrechter in Breda. Er is nu een mogelijke schadeclaim in zicht.

Buurtbewoner protest

Project C had het plan om legale cannabis te kweken in Etten-Leur, een gemeente in Brabant. Echter, lokale inwoners maakten zich zorgen. Als reactie daarop hield de burgemeester een enquête. Hieruit bleek dat vele burgers zich potentieel onveilig zouden voelen met de aanwezigheid van de zogeheten ‘wietfabriek’. Als gevolg daarvan gaf de burgemeester een negatief advies aan de ministeries, waardoor de plannen van Project C werden gestopt. Ze werden uit het wietexperiment gehaald. Hierop ondernamen de initiatiefnemers juridische stappen.

Schadeclaim

Volgens de bestuursrechter in Breda was de afwijzing van Project C ongegrond. De burgemeester heeft niet duidelijk gemaakt hoe de zorgen van de inwoners een feitelijk gevaar voor de openbare orde zouden kunnen vormen. Ondanks de positieve uitspraak voor Project C mogen ze niet deelnemen aan het experiment. De rechter zei: “De gevolgen van het vernietigde besluit blijven geldig.”

Advocaat

Peter Schouten, de advocaat en mede-initiatiefnemer van Project C, verklaarde in de Volkskrant: “We hebben gelijk gekregen van de rechter, maar niet wat we wilden.” Schouten voegt eraan toe dat Project C nu wel een “aanzienlijke schadeclaim” kan indienen in een andere procedure.

Het vervolg blijft onzeker.

Image Not Found

Gerelateerde berichten

Groningse coffeeshops kijken uit naar 2024 om te starten met overheidswiet

wpsimeco26 dec 20231 min lezen
Tot nu is het bekende bedoogbeleid de basis voor kweek en gebruik van cannabis Cannabis in studentenstad Groningen. Het experiment met overheidswiet zal een nieuwe invalshoek geven.

Tot nu is het bekende bedoogbeleid de basis voor kweek en gebruik van cannabis Cannabis in studentenstad Groningen. Het experiment…

Brabo blowers gaan uit hun dak met overheidswiet

Jeroen23 dec 20234 min lezen
Het wietexperiment, ook wel bekend als de gesloten cannabisketen, heeft tot nu toe veelbelovende resultaten opgeleverd.

Het wietexperiment, ook wel bekend als de gesloten cannabisketen, heeft tot nu toe veelbelovende resultaten opgeleverd. Terwijl het nog steeds…