Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

  • Home
  • Coffeeshops
  • Groningse coffeeshops kijken uit naar 2024 om te starten met overheidswiet
Tot nu is het bekende bedoogbeleid de basis voor kweek en gebruik van cannabis Cannabis in studentenstad Groningen. Het experiment met overheidswiet zal een nieuwe invalshoek geven.

Groningse coffeeshops kijken uit naar 2024 om te starten met overheidswiet

Foto door Tijs van Leur

Tot nu is het bekende bedoogbeleid de basis voor kweek en gebruik van cannabis Cannabis in studentenstad Groningen. Het experiment met overheidswiet zal een nieuwe invalshoek geven. De schaduwkant van het gedoogbeleid gaat naar verwachting gefaseerd verdwijnen.

Controle, volksgezondheid en veiligheid zijn redenen die minister Ernst Kuipers benoemt aan de Volkskrant. Met overheidswiet wordt het proces van teler tot shop gecontroleerd. Van kweker tot coffeeshopmedewerkers, iedereen gaat zich blijmoedig houden aan de nieuwe regels. Shops zullen een track- en tracesysteem gaan gebruiken en moeten medewerkers goed opgeleid en gescreend worden.

De verwachtingen voor een gezonde omzet en goede wiet zijn hooggespannen. De cannabis wordt door deelnemers van het wietexperiment zelfs geleverd met een bijsluiter welke door de overheid is ontwikkelt. Over smaak valt te twisten maar de aangewezen cannabiskwekers hebben zich tot het uiterste ingespannen om topklasse overheidswiet te ontwikkelen.