Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Het was een speling van het lot dat Fred van de Wiel professioneel met cannabis is gaan werken.

Fred van de Wiel gaat eindelijk legaal cannabis verkopen

Het experiment gesloten cannabisketen gaat na lang wachten beginnen op 15 december. In programma KRAAK geeft de voormalige schoenenhandelaar tekst en uitleg.

Het was een speling van het lot dat Fred van de Wiel professioneel met cannabis is gaan werken. Hij had weinig kennis en ervaring maar heeft zorgvuldig onderzocht wat de mogelijkheden waren bij legalisering.

De legalisering en het keurmerk gaat het verschil maken, zo is hij overtuigd. Het belang is groot dat duidelijk is wat in de cannabis zit en hoe het verpakt is. Daarnaast is de distributie nu geen schimmenspel meer, de keten wordt transparant.

Het kweken van wiet op de gewenste manier en met de gewenste uitkomst was een grote investering. De Waalwijkse ondernemer stelt daarvoor een lange leercurve te hebben gehad, ruim 18 maanden. Bang voor concurrentie uit de onderwereld is hij niet. Hij kijkt reikhalzend uit naar start van het wietexperiment. Hij realiseert zich terdege dat dit een mooi begin is en dat dit de voedingsbodem is voor verdere vebeteringen in de cannabisbranche.