Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

  • Home
  • Coffeeshops
  • Tilburgse burgemeester Theo Weterings spreekt zich uit over overheidswiet en meer
De oplossing van veiligheidsproblematiek kan deels gevonden worden in legalisatie van cannabis.

Tilburgse burgemeester Theo Weterings spreekt zich uit over overheidswiet en meer

De Tilburgse burgemeester bespreekt veiligheidsproblemen in Tilburg zoals explosies bij verschillende ondernemingen en geeft aan dat veiligheid een topprioriteit is. Daarbij benoemt hij de democratische uitdagingen van beleidsvorming in overleg met inwoners van Gemeente Tilburg.

Als voorbeeld komt de coffeeshop in winkelcentrum Koningsoord ter sprake. Burgers die zich duidelijk uitspreken en een eventuele onbalans kan ontstaan of aan het licht komen met uitgestippeld beleid.

De legalisering van cannabis is een veelbesproken onderwerp. Het wietexperiment kent niet alleen vele voor en tegenstanders maar ook complexe prioriteiten in besluitvorming. De oplossing van veiligheidsproblematiek kan deels gevonden worden in legalisatie van cannabis maar veiligheid bestrijkt een groter terrein.

Het aanstaande wietexperiment start op 15 december in Tilburg en Breda. Dit gaat zeker helpen om meer kennis en ervaring op te bouwen waarvan de beleidsvorming qua snelheid en inhoud voordelen kan ondervinden.