Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

  • Home
  • Gemeenten
  • Verzoek tot opiumontheffing voor Fyta door de Raad van State afgewezen
Het doel van goedkeuring van medicinale cannabis heeft Fyta Company B.V niet gehaald door afwijzing van de overheid, maar ze zijn wél deelnemers aan het experiment met overheidswiet.

Verzoek tot opiumontheffing voor Fyta door de Raad van State afgewezen

Fyta’s aanvraag om medicinale cannabis te telen en exporteren naar Duitsland is nu ook door de Raad van State afgewezen. Naast het bezwaar tegen de eerdere afwijzing van de ontheffing bleek een ander doel een API-registratie voor Fyta.

Volgens Artikel 38 lid 1 van de Geneesmiddelenwet is het verboden om zonder registratie API’s te bereiden, in te voeren, in voorraad te hebben, te koop aan te bieden, af te leveren, uit te voeren of anderszins binnen of buiten Nederlands grondgebied te brengen, dan wel in werkzame stoffen een groothandel te drijven.

Het ministerie had de API-registratie aangepast op 8 augustus 2023 welke Fyta’s goedkeuring kon wegdragen, maar het hoger beroep ging ook over de weigering van de ontheffing. Het doel van goedkeuring van medicinale cannabis heeft Fyta Company B.V niet gehaald door afwijzing van de overheid, maar ze zijn wél deelnemers aan het experiment met overheidswiet.