Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - Protesten tegen coffeeshop in Berkel-Enschot

Protesten tegen coffeeshop in Berkel-Enschot

Medio juni viel het besluit dat er twee nieuwe coffeeshops bij mogen komen in gemeente Tilburg. De ene in winkelcentrum Koningsoord in Berkel-Enschot en de andere op het Verdiplein in Tilburg. Veel inwoners van Berkel-Enschot verenigden zich in een protest tegen de voorgenomen coffeeshop aldaar.

De oppositie in de gemeenteraad eiste dat de inwoners van Berkel-Enschot gehoord worden. Een petitie tegen de komst van de coffeeshop werd door ongeveer een derde van alle inwoners van Berkel-Enschot getekend. Desondanks dit grote deel van alle inwoners wil de coalitie met GroenLinks, VVD, PvdA en D66 in de Tilburgse raad niet wijken en richt zich erop om het vestigen van de coffeeshop mogelijk te maken. Burgemeester Weterings houdt daarmee vast aan het bestaande coffeeshopbeleid.

Ongeveer 150 inwoners van Berkel-Enschot protesteerden op 13 november in de Tilburgse raadzaal tegen het plan om een coffeeshop toe te laten in winkelcentrum Koningsoord. Aan het eind van het raadsdebat werden spandoeken met protestleuzen zichtbaar gemaakt. Een woordvoerder van de buurtbewoners en winkeliers toonde zich ondanks de negatieve uitkomst niet ontevreden met het debat, en stelde dat de besluitvorming nog niet rond is.