Zoeken
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

  • Home
  • Gemeenten
  • Gemeenteraad Leiden wil meer weten over de aanpak van drugs in andere steden
Wietexperiment met overheidswiet - Gemeenteraad Leiden wil meer weten over de aanpak van drugs in andere steden

Gemeenteraad Leiden wil meer weten over de aanpak van drugs in andere steden

Het voorstel van het Leidse CDA-raadslid Annelies van Vark viel in goede aarde. Burgemeester Peter van der Velden bevestigd de intentie om met de gemeenteraad op werkbezoek te gaan naar Rotterdam. Doel van het bezoek is om te kijken hoe wordt omgegaan met drugs in een stad met vergelijkbare regelgeving.

Peter van der Velden is voormalig burgemeester van Breda. Tesamen met het feit dat vanaf half december in Breda het experiment met overheidswiet start, lijkt een bezoek aan Breda meer voor de hand te liggen. Leiden wilde ook deelnemen aan het wietexperiment maar is niet geselecteerd.

Onder andere om deze reden kiest men voor een stad welke ook geen onderdeel uitmaakt van het experiment met de gesloten cannabis keten. Interessant aan Rotterdam is dat daar campagnes lopen die informatie geven over de schadelijke gevolgen van drugsgebruik.