Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - Nieuw Sociaal Contract is niet cannabisvriendelijk

Nieuw Sociaal Contract is niet cannabisvriendelijk

Een tegenvaller voor de cannabisindustrie welke had gehoopt dat Pieter Omtzigt en partijgenoten cannabis op een progressieve wijze zouden gaan benaderen.

Verkiezingsprogramma Nieuw Sociaal Contract

In het verkiezingsprogramma staat o.a. “Het blijft verboden om drugs te bezitten, verkopen of te produceren. We handhaven het huidige softdrugsbeleid” en “Het doorbreken van het criminele verdienmodel en het terugdringen van criminele geldstromen moet een speerpunt zijn van het beleid”.

Geen woord over overheidswiet

Opvallende afwezige in het 80-pagina’s tellende verkiezingsprogramma is het woord “cannabis”. Tevens wordt er met geen woord gerept over het experiment gesloten cannabisketen. Dat is een gemis op zich want het wietexperiment gaat in december toch echt beginnen.