Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Wietexperiment met overheidswiet - Nieuw Sociaal Contract is niet cannabisvriendelijk

Nieuw Sociaal Contract is niet cannabisvriendelijk

Een tegenvaller voor de cannabisindustrie welke had gehoopt dat Pieter Omtzigt en partijgenoten cannabis op een progressieve wijze zouden gaan benaderen.

Verkiezingsprogramma Nieuw Sociaal Contract

In het verkiezingsprogramma staat o.a. “Het blijft verboden om drugs te bezitten, verkopen of te produceren. We handhaven het huidige softdrugsbeleid” en “Het doorbreken van het criminele verdienmodel en het terugdringen van criminele geldstromen moet een speerpunt zijn van het beleid”.

Geen woord over overheidswiet

Opvallende afwezige in het 80-pagina’s tellende verkiezingsprogramma is het woord “cannabis”. Tevens wordt er met geen woord gerept over het experiment gesloten cannabisketen. Dat is een gemis op zich want het wietexperiment gaat in december toch echt beginnen.

Image Not Found

Gerelateerde berichten

Groningse coffeeshops kijken uit naar 2024 om te starten met overheidswiet

wpsimeco26 dec 20231 min lezen
Tot nu is het bekende bedoogbeleid de basis voor kweek en gebruik van cannabis Cannabis in studentenstad Groningen. Het experiment met overheidswiet zal een nieuwe invalshoek geven.

Tot nu is het bekende bedoogbeleid de basis voor kweek en gebruik van cannabis Cannabis in studentenstad Groningen. Het experiment…

Brabo blowers gaan uit hun dak met overheidswiet

Jeroen23 dec 20234 min lezen
Het wietexperiment, ook wel bekend als de gesloten cannabisketen, heeft tot nu toe veelbelovende resultaten opgeleverd.

Het wietexperiment, ook wel bekend als de gesloten cannabisketen, heeft tot nu toe veelbelovende resultaten opgeleverd. Terwijl het nog steeds…