Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - Ontwikkelingen In De Wereldwijde Cannabismarkt

Ontwikkelingen In De Wereldwijde Cannabismarkt

Met de wereldwijd toenemende legalisatie van cannabis maakt de cannabisindustrie een flinke groei door. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze ontwikkelingen.

Gebruik van Cannabis

Volgens schattingen van de Verenigde Naties gebruiken wereldwijd ongeveer 219 miljoen mensen cannabis. Interessant genoeg lijkt het gebruik in de afgelopen 10 jaar af te nemen. Met voortdurende legalisatie wordt echter verwacht dat dit aantal de komende jaren zal stijgen, naarmate meer mensen toegang krijgen tot legale cannabisproducten.

Groeipotentie van de Cannabismarkt

De groeipotentie van de cannabismarkt is opmerkelijk. Tegen 2028 wordt verwacht dat de wereldwijde legale cannabisindustrie een waarde van meer dan $73 miljard zal bereiken. Dit wordt aangewakkerd door factoren zoals toenemende legalisatie, de groeiende acceptatie van medicinale cannabis en de opkomst van innovatieve producten en toepassingen.

Technologie speelt een cruciale rol in de cannabisindustrie, waaronder geavanceerde kweekmethoden, productieprocessen en de ontwikkeling van nieuwe cannabisproducten. Bovendien zijn er innovaties op het gebied van extractie- en verwerkingsmethoden die leiden tot een breder scala aan producten, zoals oliën, edibles en crèmes.

Gebruikersmarkten

Voor het succes van cannabisbedrijven is het vanzelfsprekend dat recreatief cannabisgebruik gelegaliseerd moet worden. Hoewel de markten voor gebruik in de VS en Canada wereldwijs de grootste blijven voor de verkoop van cannabis, zullen internationale markten zoals Duitsland, Israël en Australië naar verwachting sterk groeien in de komende vijf jaar.

Legalisatie van Medicinale Cannabis

De legalisatie van cannabis voor medicinaal gebruik begon in de vroege jaren 2000 in landen als Canada en Nederland. Sindsdien heeft deze beweging zich verspreid naar verschillende Amerikaanse staten en andere landen over de hele wereld. Ook recreatieve legalisatie heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt, met landen zoals Canada, Uruguay en verschillende staten in de VS die deze stap hebben genomen.

Opmerkelijk is dat naar schatting 71% van de legale cannabis voor medische doeleinden wordt gebruikt, vanwege de groeiende acceptatie van cannabis als farmaceutisch product. Wereldwijd zijn er naar schatting 1,2 miljard mensen die lijden aan medische aandoeningen waarvan de therapeutische waarde van cannabis is aangetoond.

Investering in de Cannabismarkt

Er zijn verschillende soorten bedrijven actief in de cannabismarkt. Sommigen produceren en verkopen daadwerkelijk cannabis, terwijl anderen zich richten op farmaceutische toepassingen en biotechnologie. De groeipotentie in deze sectoren is enorm. Daarnaast zijn er bedrijven die benodigde apparatuur en andere benodigdheden leveren aan de eerder genoemde bedrijven. De markt van toeleveranciers zal meeliften op het succes.

Ondanks veelbelovende vooruitzichten zijn er ook risico’s verbonden aan investeren in de cannabisindustrie. Dit omvat aanhoudende regelgevingsonzekerheid, marktvolatiliteit en concurrentie van zowel bestaande als nieuwe spelers.

De wereldwijde cannabismarkt werd in 2022 gewaardeerd op $43,72 miljard en zal naar verwachting groeien van $57,18 miljard in 2023 tot meer dan $100 miljard dollar in 2030, met een gemiddelde samengestelde jaarlijkse groei van 15%.

Consolidatie in de Cannabismarkt

Na de enorme hype ziet men nu vooral overnames en fusies. Grote cannabisbedrijven willen zich vestigen in landen zoals Nederland, waar in de (verre) toekomst cannabis potentieel gelegaliseerd wordt. Een goed voorbeeld hiervan  is het bedrijf Aurora welke werd werd uitgeloot voor het wietexperiment in Nederland maar zich inkoopt bij een andere teler.

Op tijd een voet tussen de deur kan een gigantisch concurrentievoordeel opleveren. Een ding is zeker: er zal stevig getrokken worden aan de gesloten cannabis keten!