Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - Een wietfabriek als splijtzwam in Dijk en Waard

Een wietfabriek als splijtzwam in Dijk en Waard

Binnenkort kan wellicht in Dijk en Waard legaal wiet worden geteeld. De gemeenteraad heeft op dinsdagavond zich positief uitgesproken over deelname aan het wietexperiment van de overheid. Desondanks was er een flinke verdeeldheid over dit onderwerp onder de zes coalitiepartners.

Er is al enige tijd een intentieovereenkomst in werking voor een potentiële teeltlocatie. De ChristenUnie staat zeer kritisch tegenover dit experiment en wil er niet aan deelnemen.

De fractievoorzitter van de ChristenUnie beschreef het als een “enorm slechte ontwikkeling”. Eveneens was een raadslid van coalitiepartner Senioren Dijk en Waard (SDW) niet overtuigd. Aan het einde van de stemming bleken alle partijen, met uitzondering van SDW en ChristenUnie, voor het plan te zijn. 

Het finale besluit over deelname aan het experiment ligt bij de Rijksoverheid. 

Wordt vervolgd.