Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

  • Home
  • Gemeenten
  • Steun van Gemeenteraad Heerhugowaard voor lokale teeltfaciliteit
Wietexperiment met overheidswiet - Steun van Gemeenteraad Heerhugowaard voor lokale teeltfaciliteit

Steun van Gemeenteraad Heerhugowaard voor lokale teeltfaciliteit

Overwegend positief

Hoewel de lokale politiek overwegend positief staat tegenover het wietexperiment, heeft het onderwerp verdeelde reacties opgeroepen binnen de coalitie van de gemeenteraad van Heerhugowaard. De ChristenUnie is faliekant tegen komst van een cannabis teler.

Op de reservelijst

Arista BV staat volgens horen zeggen op de reservelijst als teler voor de gesloten cannabis keten. Ze hebben plannen in vergevorderd stadium voor een cannabis teeltfaciliteit. Ze kunnen ondanks protesten van de Christenunie toch rekenen op de steun van een meerderheid van de gemeenteraad van Heerhugowaard in geval ze mogen aansluiten bij het wietexperiment.

Definitief besluit

De gemeente zal een definitief besluit moeten nemen in geval Arista in de toekomst alsnog als deelnemer wordt uitgenodigd door de Rijksoverheid.