Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - Afwijzing van cannabislegalisatie tijdens VVD congres

Afwijzing van cannabislegalisatie tijdens VVD congres

Het amendement dat de JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) beoogde in te dienen tijdens het VVD congres afgelopen weekend, met het doel cannabislegalisatie op te nemen in het verkiezingsprogramma, werd niet aangenomen, waarbij 70% tegen stemde.

Eerdere poging in 2020 door VVD Leden

In 2020 probeerden leden van de VVD reeds cannabislegalisatie op te nemen in het verkiezingsprogramma.

Een opmerkelijk voorstel kwam van VVD-wethouder en voormalig officier van justitie Bos uit Breda. Een ruime meerderheid van de deelnemers aan de online vergadering stemde toen voor, met driekwart goedkeuring.

Echter, tijdens de daaropvolgende ledenvergadering die over dit onderwerp ging, stemde 41% van de leden voor en 59% tegen. Om dit resultaat te bereiken, werden Fred Teeven en minister-president Mark Rutte ingezet.

De is de originele tekst van het amendement

Amendement 38
Indiener: Mauk Bresser, Thomas Pauwels, Pim Tolmeijer

Netwerk: Groningen

Regelnummers: 2100- 2100
Type: Wijziging

Originele tekst:

We wachten de resultaten van de experimenten gesloten coffeeshopketen af, voordat we een definitief besluit nemen over het vervolg hiervan.

Aanpassing:

Eenieder heeft in grote mate de vrijheid zelf de keuze te maken wel of geen drugs te willen gebruiken, zolang er verantwoordelijk wordt omgegaan met deze vrijheid en er geen sprake is van schade aan derden. Het gedoogbeleid ondermijnt de rechtstaat en wordt daarom afgeschaft. Cannabis en hasj worden volledig gelegaliseerd, Coffeeshops dienen hun waar legaal te kunnen verkopen. Er dient een verruiming in de eisen en de regels voor coffeeshops te komen.

Toelichting:

Het programma wat er nu ligt komt op voor veiligheid. Een ondermijnend gedoogbeleid past hier niet bij. Na de wietproef is het belangrijk dat de legalisatie van cannabis en hasj spoedig zullen volgen.