Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - KRO-NCVR 2doc Legale Wiet

Mogelijk tweede coffeeshop in Voorne-Putten

De bestaande coffeeshop wordt onderzocht voor deelname, en er wordt gekeken naar de mogelijkheid voor een tweede coffeeshop in de gemeente.

Tijdens het Experiment gesloten cannabisketen, waarin de gemeente Voorne-Putten participeert, overweegt men nu de deelname van twee coffeeshops aan het wietexperiment. Burgemeester Peter Rehwinkel van Voorne aan Zee staat open voor het idee van een extra verkooppunt in de gemeente.

In Hellevoetsluis is een van de tien wiettelers gevestigd op bedrijventerrein Kickersbloem. De bestaande coffeeshop, John & Co, zal als officieel verkooppunt voor de legale staatswiet fungeren.

Over de optie voor een tweede coffeeshop wordt ook nagedacht. De Barber Shop in de Hellevoetse Kerkstraat geniet de steun van de grootste partij in de gemeenteraad.

Een onderzoeksbureau bestudeert momenteel de mogelijkheid van een tweede verkooppunt. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de behoefte aan uitbreiding en potentiële locaties. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of een extra verkooppunt gewenst is. Mocht er een tweede komen, dan zal deze eveneens aan strikte regelgeving en toezicht moeten voldoen.