Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - coffeeshophouder bouwt cannabiskas in Bemmel

Cannabiskassen worden gebouwd in Bemmel

In de omgeving van Bemmel, nabij Nijmegen, zijn momenteel bouwwerkzaamheden gaande voor kassen waar cannabis geteeld zal worden. Paul Wilhelm gaat met deze kassen deel uitmaken van het Experiment gesloten coffeeshopketen. De verwachting is dat de teelt zal aanvangen in het derde of vierde kwartaal van 2023.

Paul Wilhelm startte zijn coffeeshoponderneming in 1985 in Amsterdam. Anno nu bezit hij meerdere vestigingen door heel Nederland. Ondanks zijn succes blijft Wilhelm ondernemend:

“Uiteindelijk moet je niet vergeten dat ik een medicijn verkoop. Daarom wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen,” aldus Wilhelm in een interview met de Rheinische Post.

Zijn recente initiatief in Bemmel is een samenwerking onder de naam ‘Cannamax’, waar hij samenwerkt met negen andere telers. Samen hebben ze het plan om op een terrein van twee hectare geheel legaal cannabis te telen in opdracht van de overheid.

Dit project zal naar schatting zorgen voor de creatie van 100 nieuwe banen. Wilhelm benadrukt:

“We richten ons op de controle van de toeleveringsketen. Het moet transparant worden gemaakt waar de gebruikte producten vandaan komen.”

Het kassencomplex zal hoge veiligheidsstandaarden hanteren: geen klanttoegang en geen directe verkoop. Het transport wordt verzorgd door gespecialiseerde firma’s, en overlast in de vorm van geur zou minimaal moeten zijn voor de omwonenden.

Het hebben van eigen kassen biedt Wilhelm ook kwaliteitsvoordelen:

“Het voordeel is dat ik als coffeeshophouder de cannabis nu nauwkeurig kan testen. Ik kan eraan ruiken en de kwaliteit meten. Tot nu toe kan ik nauwelijks zien of het product bespoten is.”

De capaciteit van de locatie is ontworpen om jaarlijks minimaal 6.500 kilogram cannabis te oogsten. Wilhelm voegt toe:

“Als het aan mij lag, zou de legalisatie ook in ons land [Duitsland] veel sneller gaan. Maar het experiment is een stap in de goede richting. Ik ben ervan overtuigd dat we de voordelen kunnen aantonen van het niet overlaten van de teelt van cannabis aan de criminele onderwereld.”