Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - teler Fyta eist schadevergoeding

Teler Fyta eist schadevergoeding

Teler Fyta heeft foto’s gedeeld van hun geproduceerde wiet en hasj. Ondanks hun voorsprong zitten de kosten op ongeveer 4,5 ton per maand omdat andere telers achterlopen. Directeur Fred van de Wiel kondigt aan schadevergoeding te willen eisen bij de overheid.

Fyta beschikt nu over 43 klimaatcellen voor wietproductie.

“Op die manier doen we alles om besmetting van buitenaf te voorkomen,” zegt Van de Wiel. “Onze wiet bevat geen chemische middelen of pesticides.” Over de variëteit zegt hij: “We hebben al 42 smaken wiet ontwikkeld. Het gaat tegenwoordig niet alleen om het THC-gehalte, maar ook om de beleving en smaak, zoals citrus.”

In een recent interview onthulde Van de Wiel de stress van het wachten op andere telers:

“Elke maand kost het Fyta tussen de vier en vijf ton. We gaan een schadevergoeding eisen bij de overheid”, verklaart hij. “Ik hoop echter dat we op 1 oktober kunnen starten met leveringen aan coffeeshops in Breda en Tilburg. Om dat te realiseren, moeten we in juni of juli op grote schaal beginnen met telen. Het duurt namelijk zo’n drie maanden voordat de wiet klaar is voor consumptie.”

De directeur van Fyta is trots op de prestaties van zijn team met 50 collega’s. Maar hij uit frustratie over het feit dat ze minimaal tot oktober moeten wachten, omdat de overheid eerst nog twee andere legale cannabisleveranciers vereist.