Zoek
Sluit dit zoekvak.

INFORMATIE OVER HET WIETEXPERIMENT MET

Wietexperiment met overheidswiet - Leli Holland (Village Farms) zit in het wietexperiment

Leli Holland (Village Farms) zit in het wietexperiment

Village Farms is geselecteerd als een officiële teler in het Nederlandse wietexperiment. Via een persbericht heeft het Canadese bedrijf onthuld dat hun dochteronderneming, Leli Holland, de toewijzing voor het experiment heeft verkregen. Village Farms bezit een aandeel van 85% in Leli Holland.

Eerder deze week heeft Village Farms International in een persbericht bekendgemaakt dat:

Leli Holland B.V. de tiende en laatste vergunning heeft ontvangen om legaal cannabis te verbouwen in Nederland, als onderdeel van het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Daaropvolgend finaliseerde Village Farms de overname van 85% van Leli Holland conform een eerder afgesproken koopoptie, waardoor Village Farms nu officieel optreedt als een in Nederland gevestigde teler en distributeur van cannabis.

CEO Michael DeGiglio verklaarde:

“We zijn immens trots om als één van de slechts tien bedrijven in Nederland aan de slag te gaan met een vergunning voor de teelt van recreatieve cannabis en de distributie van kwalitatieve cannabisproducten naar Nederlandse coffeeshops. We zijn enthousiast om onze uitgebreide expertise en jarenlange ervaring in het design, de constructie en het beheer van geavanceerde, kostenefficiënte landbouwfaciliteiten in gecontroleerde omgevingen te benutten voor de Nederlandse cannabisindustrie.”

Hij voegde eraan toe:

“Nederland heeft al jaren een voorlopersrol in de decriminalisering van cannabis. Dit nieuwe programma markeert een historische en positieve stap in de evolutie van het Nederlandse cannabisbeleid, waardoor het het eerste grote Europese land wordt dat de grootschalige teelt van recreatieve cannabis toestaat. Wij geloven dat het benutten van het huidige retailverkoopkanaal enorm voordelig zal zijn voor de Nederlandse consument. We zijn enthousiast om deze consumenten te voorzien van kwalitatieve, veilige en geteste cannabis. Onze Nederlandse herkomst, gecombineerd met onze Canadese expertise, zal ongetwijfeld bijdragen aan een succesvol pilotprogramma en de potentiële landelijke uitbreiding ervan.”